Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lila növények, amelyek gyógyítanak is
  2022-09-18 18:18:17, vasárnap
 
  A természetben csodálatosabbnál csodálatosabb gyógynövények állnak a rendelkezésünkre. A legtöbb színes virágokat bontogat. Számomra a legszebbek azok, amelyek lila és rózsaszínű virágokat hoznak, főleg ha a mezőn éldegélnek. Véleményem szerint a lila szirmok remek harmóniát alkotnak a zöld színnel. Cikkünkben most olyan lila és rózsaszínű virággal rendelkező növényeket mutatunk be, amelyek még gyógyító hatással is rendelkeznek, ezért bátran alkalmazhatjuk őket az egészségünk megőrzésére és egyes betegségek kezelésére.

Az egyik ilyen lila virágú növény a borágó. Nagyon hasznos gyomor- és bélrendszeri, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására. Csökkenti a hasi görcsöket, de hasmenés esetén is be lehet vetni. Jót tesz a légutaknak, különösen asztma és hörghurut esetén nagyon hatásos, de szív- és érrendszeri problémáknál is alkalmazható, hiszen vérnyomáscsökkentő és vértisztító gyógynövénynek számít.

Az izsóp az emésztési és a bélrendszeri problémákat orvosolja hatékonyan, így bátran alkalmazhatjuk például bélgáz és étvágytalanság esetén, de légúti problémák felmerülésekor is nyugodtan fordulhatunk hozzá. A következő légúti betegségeket orvosolja: asztma, nátha, köhögés, légúti fertőzések és torokfájás.

A levendulának nemcsak az illata fenséges és nemcsak a külleme szépséges, hanem számtalan gyógyító hatása miatt is kiemelkedik a sok gyógynövény közül. Elsősorban mentális problémák esetén alkalmazható, hiszen oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt, a szorongást és nyugalmat csempész az életünkbe.

A golgotavirág antidepresszáns hatásokkal rendelkezik. Erre a gyógynövényre akkor is számíthatunk, ha álmatlanság gyötör bennünket, de enyhe depresszió esetén is bízhatunk az erejében.

A zsálya nemcsak a menopauza szakaszába lépő nők nagy kedvence lehet, hanem azok számára is hasznos ez a gyógynövény, akik a kognitív funkcióik javításán gondolkodnak. Tudományos kutatások igazolják, hogy a zsálya javítja az agyi funkciókat enyhe vagy közepesen súlyos Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél.

A kurkuma fűszer formájában ugyan aranysárga színű, de a gyógynövény rózsaszínű szirmokat, virágokat bontogat. Ezt a fűszert már nagyon régóta használják az ájurvédikus és a kínai hagyományos orvoslásban. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segíti az emésztést és a májműködést, enyhíti az ízületi fájdalmakat és még a menstruáció szabályozásához is hozzájárul.

A lótusz antioxidáns, májvédő, immunmoduláló hatással rendelkezik. Emellett azért is javasolják a rendszeres fogyasztását, mivel hatékony védelmet nyújthat a különféle fertőzésekkel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: csodálatosabbnál, rendelkezésünkre, bebizonyosodott, antidepresszáns, szabályozásához, alkalmazhatjuk, étvágytalanság, gyógynövénnyel, gyógynövénynek, felmerülésekor, immunmoduláló, csodálatosabb, gyógynövények, gyógynövényre, fertőzésekkel, gondolkodnak, bélrendszeri, alkalmazható, rendelkeznek, kapcsolatban, feszültséget, problémáknál, levendulának, fordulhatunk, számíthatunk, betegségeket, természetben, golgotavirág, fogyasztását, gyógyítására, érrendszeri, álmatlanság, ájurvédikus, problémákat, rendelkezik, gyógynövény, természetben csodálatosabbnál, legtöbb színes, legszebbek azok, mezőn éldegélnek, lila szirmok, zöld színnel, egészségünk megőrzésére, egyik ilyen, hasi görcsöket, bélrendszeri problémákat, következő légúti, levendulának nemcsak, illata fenséges, külleme szépséges, golgotavirág antidepresszáns, gyógynövényre akkor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Semmit ne higgy el  A fenyő nem szép fa, (...)  Paul David Tripp Április 24  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Különös!  Volt egy...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Idézetek a barátságról  Bizonyos kulturális szint nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokkal bölcsebb a természet,  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjszakát  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Pillangó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  A Föld napja  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Emberként automatikusan értéke...  William Shakespeare idézet  Próbálkozni kell ahhoz, 
Bejegyzés Címkék
természetben csodálatosabbnál, legtöbb színes, legszebbek azok, mezőn éldegélnek, lila szirmok, zöld színnel, egészségünk megőrzésére, egyik ilyen, hasi görcsöket, bélrendszeri problémákat, következő légúti, levendulának nemcsak, illata fenséges, külleme szépséges, golgotavirág antidepresszáns, gyógynövényre akkor, zsálya nemcsak, menopauza szakaszába, kognitív funkcióik, zsálya javítja, agyi funkciókat, kurkuma fűszer, gyógynövény rózsaszínű, kínai hagyományos, gyógynövénnyel kapcsolatban, ízületi fájdalmakat, menstruáció szabályozásához, lótusz antioxidáns, rendszeres fogyasztását, különféle fertőzésekkel, csodálatosabbnál, rendelkezésünkre, bebizonyosodott, antidepresszáns, szabályozásához, alkalmazhatjuk, étvágytalanság, gyógynövénnyel, gyógynövénynek, felmerülésekor, immunmoduláló, csodálatosabb, gyógynövények, gyógynövényre, fertőzésekkel, gondolkodnak, bélrendszeri, alkalmazható, rendelkeznek, kapcsolatban, feszültséget, problémáknál, levendulának, fordulhatunk, számíthatunk, betegségeket, természetben, golgotavirág, fogyasztását, gyógyítására, érrendszeri, álmatlanság, ájurvédikus, problémákat, rendelkezik, gyógynövény, légzőszervi, egészségünk, vértisztító, megőrzésére, hagyományos, kiemelkedik, antioxidáns, menstruáció, fájdalmakat, orvoslásban, májműködést, véleményem, tudományos, éldegélnek, hozzájárul, növényeket, depresszió, légutaknak, fertőzések, szakaszába, betegségek, javasolják, rendszeres, szorongást, rózsaszínű, torokfájás, hatásokkal, legszebbek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6441
  • e Hét: 31332
  • e Hónap: 62818
  • e Év: 267519
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.